аз също предпочитам да карам на светлини естествено ако не забравя да ги включа което се случва макар и рядко но за мен е по добре да караме на включени светлинии съм ЗА светлините
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стига сме `абили фаровете
Collapse
X
-
Аз пък мисля, че това е нож с две остриета. Защото ако свикнете, че другите карат с включени фарове през деня, това може да ви изиграе лоша шега при някое изпреварване, когато в насрещното платно има я каруца я велосипедист или нещо без фарове. Аз лично не виждам никакъв смисъл в средата на юли по обяд да карам на фарове. Друг въпрос е, че карането постоянно на фарове замърсява и околната среда, но затова на никой не му пука. А блейките пешеходци ако щеш и 1 киловат фарове им пусни си остават блейки. Не веднъж съм дърпал такива за ръцете да не ги смаже някоя кола. Като светне зелено и тръгват като овце без да се огледат.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
CeCko2 написа:Аз карам постоянно с включени светлини, и не мисля това е газария, както каза един колега, по скоро е желание да бъда видян... когато е необходимо... А това ,че едно време някой си карал Мерцедеса или БМВто си с включени светлини и си го намразил, не бива да ти става комплекс...Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
westdogg написа:kiro_of_the_day написа:Казвал съм го и друг път тука - ако не можеш да забележиш предмет с размерите на автомобил, движещ се с 50 км. ч. - мястото ти не е нито зад волана, нито на пътя, нито на тротоара дори..VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
deadairplane написа:Моето лично мнение е че точно по изгрев и по залез трябва да се кара на фарове, особенно когато се движиш на междуградски път и има дървета слънцето ти пече право в очите а насрещния е разбира се в сянката ще го видиш чак когато наближи прекалено много, ако е без включени фаровеИначе както колегата, както преди малко написа: дългите, нерегулираните фарове и фарове за мъгла насочени към небето, са съвсем друга бира.
Коментар
-
абе колеги виждам че сте разумни хора но замислете се дали с пуснати фарове или не пияния когато реши да кара пиян пак ще се блъсне в някое дърво или ше падне в някоя река.Когато неправоспособния водач вземе ключовете от баща си когато заспи и реши да качи гаджето си да я повози пак ще се отрепи някъде.Когато поредния алоумник реши да кара в градски условия със 120 и някой му изкочи на пътя и го смачка пак няма значение дали е с пуснати фарове или не нали така мисля чегледате новини и и никъде не съм чул за нещастен инсидент на пътя породен от спрени или пуснати фаровеFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Абе Вие що не почнете и вечер да карате без фарове. Някои булеварди са така осветени , че видимоста със или без фарове е еднаква. На мен ми се е случвало вечер да виждам коли , които не са си пуснали фаровете и щом съм ги видям и не съм ги ударил , значи няма проблем.Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
Тази тема редовно си я дъвчем. Днес пътувах Сливен- София. Е мога да ви кажа, че в това време е много по-лесно да забележиш автомобил със запалени фарове. Времето е мрачно, автомобилите мръсни и запалените фарове определено помагат. За целия път имаше 4-5 идиота, повтарям, идиота, които бяха с изгасени фарове. Веднъж го казах, ще го кажа пак - дори да си мислите, че виждате всичко, не знаете човека отсреща доколко ви вижда, дали не се е разсеял малко, дали преценил правилно разстоянието. Тя грешката може да е една на 10 000, но ако се случи останалите 9 999 случая май не са от особено значени.Карайте със запалени фарове, моля ви, колеги!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
ls1 написа:По-горе ви питаха пък нещо не отговорихте - не обичате да карате на фарове или не обичате да ви казват какво да правите?Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane
-
gantcho написа:Lane Staley написа:Карайте със запалени фарове, моля ви, колеги!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Всяка година дъвчем едно и също.Нека всеки да кара, както иска (спазвайки правилата), но ПОМНЕТЕ, че фаровете се ВКЛЮЧВАТ задължително при МЪГЛА, ДЪЖД, СНЕГОВАЛЕЖ и СУМРАК. Аз карам винаги на фарове, но вече ми е омръзнало да убеждавам който и да е в ползата от това. С радио не ми се спори.Искам само да ви покажа едни снимки, направени от мен още през януари 2009, когато карането на фарове беше все още задължително.Вие си преценете кой автомобил се вижда по добре. Имайте предвид, че снимките са направени на входа на града, където мъглата вече е леко разсеяна. Как са се виждали тези автомобили извън града, един Господ знае.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар